Autorenew certifikátů - nyní už vám žádná expirace neuteče

12. 12. 2016 | Jindřich Zechmeister

SSLmarket vylepšil automatické prodlužování SSL certifikátů. Díky automatické úhradě (kredit, PayPal) si již nemusíte hlídat konec platnosti SSL certifikátu. Nová funkce autorenew dokonce umí certifikáty nejen objednat, ale i automaticky uhradit.

Neobtěžujte se u prodlužování certifikátů placením

V SSLmarketu bylo dosud možné u konkrétní objednávky zvolit autorenew; tedy včasné objednání prodloužení certifikátu. Třicet dnů před koncem platnosti certifikátu se zapnutým autorenew se vytvoří nová objednávka prodloužení. Tu však bylo doposud třeba uhradit manuálně. Nyní už ani to není třeba a objednávky renew se mohou hradit samy.

Objednávky prodloužení se mohou nově hradit automaticky z kreditu a prostřednictvím PayPalu. Hrazení z kreditu funguje jednoduše - ze zůstatku se strhne odpovídající částka. Placení pomocí PayPalu lze také automatizovat. Stačí, když je původní objednávka uhrazena přes PayPal; v dalším roce už může úhrada proběhnout automaticky. Pokud chcete funkci využít dodatečně, tak je možné budoucí platbu autorizovat později manuálně a udělit nám souhlas s jejím provedením.

Zapnutí autorenew je otázkou jednoho kliku

Automatické prodloužení certifikátu můžete zapnout rovnou v seznamu certifikátů a přehledu expirujících, což šetří váš čas. Vedle přepínače pro zapnutí autorenew můžete rychle zvolit, zdali chcete objednávku renew uhradit ručně (panáček), PayPalem či kreditem (bankovka). Zelená barva ukazuje aktivní volbu dané možnosti.

Přehled expirujících certifikátů s možností rychlého zapnutí autorenew

Pokud by vám více vyhovovalo zapnutí autorenew pro všechny certifikáty, tak nemusíte klikat na všechny v seznamu expirovaných. Máme na to rychlejší řešení - tzv. globální autorenew platné pro celý účet.

Nastavení autorenew a plateb v zákaznickém účtu

Své platební preference a možnost automatického prodlužování certifikátů můžete opět nastavit pro celý zákaznický účet, nebo pro jednotlivé objednávky. Záleží na vás.

Na SSLmarketu vám žádný certifikát nevyexpiruje

Díky automatickému prodloužení certifikátů vám už neunikne žádná expirace certifikátu. Ta je pro web pohromou, protože prohlížeče vyzývají návštěvníka k opuštění webu a expirovaný certifikát působí krajně neprofesionálně.

U všech certifikátů si můžete nastavit automatické prodlužování včetně úhrady; náš systém bude expiraci hlídat. Certifikát po prodloužení a obdržení e-mailu od nás pouze nainstalujete - to bohužel nemůžeme udělat za vás :).


Ing. Jindřich Zechmeister
Specialista pro bezpečnostní SSL certifikáty
DigiCert TLS/SSL Professional
e-mail: jindrich.zechmeister(at)zoner.cz