Tři nová vylepšení zákaznické administrace

27. 4. 2021 | Jindřich Zechmeister

Zákaznickou administraci neustále vylepšujeme, abyste měli správu vašich certifikátů co nejkomfortnější. V následujícím článku vám proto představíme tři nové praktické funkce, které na svém zákaznickém účtu u SSLmarketu od dnešního dne najdete.

Kalendář událostí

V sekci Kalendář najdete URL sdíleného kalendáře, který obsahuje všechny události vztahující se k danému zákaznickému účtu. Tedy nejen expirace certifikátů, ale v případě Multi-year objednávek také data, kdy certifikační autorita certifikát v rámci víceleté objednávky přegeneruje. Budete tak mít celý proces více pod kontrolou a minimalizujete riziko problémů s expirovaným certifikátem.

Kalendář jsme vytvořili v univerzálním formátu iCal, takže ho můžete použít v každé službě a v každém zařízení, které podporuje tento nejrozšířenější formát pro sdílení událostí. Funkce odběru internetového kalendáře je široce podporovaná jak v desktopových programech, tak i na smartphone (iPhone, Android).

Kalendář můžete používat ve formě odběru, což znamená, že jej můžete pouze číst. Ale nebojte – již prodloužené certifikáty patřičně označíme, abyste měli přehled. Mazat je ovšem nebudeme, abyste tyto prodloužené certifikáty nezapomněli instalovat.

Jak kalendář nastavit najdete v příslušném článku nápovědy, která se mu věnuje.

Přehled změn (changelog)

Pokud nemáte zapnuté novinky a zasílání našeho newsletteru, tak se o nových funkcích a vylepšeních můžete dozvědět pouze ze sekce Novinky na našem webu.

Proto chceme komunikaci s vámi, našimi zákazníky, vylepšit, a budeme důležité informace shromažďovat na jedno místo. Ve vaší zákaznické administraci je nově najdete v sekci Přehled změn (tzv. Changelog). V ní najdete všechny novinky vztahující se k funkčnosti certifikátů a SSLmarketu; tedy to, co by vám nemělo uniknout, ale na rozdíl od newsletteru bez jakýchkoliv marketingových záměrů.

Informace uvedené v této nové sekci vám mohou výrazně pomoci a ušetřit čas při získání certifikátu. Changelog najdete po přihlášení do SSLmarket účtu v horním menu jako Přehled změn.

Přihlášení pomocí 2FA

2FA je zkratka pro dvoufaktorovou autentizaci. Znamená to, že kromě jména a hesla potřebujete pro přihlášení ještě jeden prostředek (faktor); v tomto případě je to znalost jednorázového hesla. Toto heslo se navíc pravidelně mění, protože ho získáváte z generátoru jednorázových kódů a má velice krátkou platnost. Použití 2FA pro přihlašování zvyšuje zabezpečení vašeho účtu, protože k přihlášení už nestačí jen uživatelské jméno a heslo.

Pro generování kódů doporučujeme Google Authenticator. Aplikace je široce rozšířená, zdarma a máte jistotu, že bude fungovat bez problémů. Při každém přihlášení zadáte kromě jména a hesla ještě kód z této aplikace. Pro zapnutí funkce 2FA stačí pomocí Google Authenticator vyfotit QR kód, který se v administraci zobrazí. Pak v generátoru kódů uvidíte nový řádek pro SSLmarket, do naší administrace opíšete v tomto řádku momentálně zobrazený kód a ochrana účtu pomocí 2FA je zapnutá.

Více o tématu dvoufaktorové autentizace a příklady použití pro různé služby najdete na našem blogu.

Budeme rádi za vaši zpětnou vazbu. Napište nám, jak jste s novými možnostmi administrace svého zákaznického účtu spokojeni, nebo které funkce bychom pro vás ještě mohli doplnit.


Ing. Jindřich Zechmeister
Specialista pro bezpečnostní SSL certifikáty
DigiCert TLS/SSL Professional
e-mail: jindrich.zechmeister(at)zoner.cz