Získejte přehled o ověření organizace

12. 4. 2024 | Jindřich Zechmeister

Získání ověřeného certifikátu se může stát téměř noční můrou, proto je zásadní si na začátku vybrat dobrého partnera. Zákazníkům jsme přidali možnost sledovat detailně průběh ověření organizace. Mají přehled o aktuálním stavu ověřování, což povede k hladšímu průběhu ověření, ale i jeho rychlejšímu dokončení a vydání certifikátu. S námi získáte TLS certifikát nejrychleji na trhu, na to se můžete spolehnout

Zabezpečení je díky nám přístupné každému

Našim cílem je udělat ze získání a nasazení certifikátu příjemnou zkušenost. Celý proces by neměl být složitý, protože i tak je díky heterogenitě současných IT systémů se zabezpečením dost práce. Pryč jsou doby, kdy se certifikátem zabezpečil firemní web a poštovní server; dnes na internet přistupují i lednice či pračky.

Ověřené certifikáty umožňují potvrdit identitu vlastníka a proto jsou stále velice důležité pro vzájemnou důvěru. Účinně taky zamezují phishingu za pomocí 'anonymních' DV certifikátů. Vzhledem k nutnosti ověření společnosti před vydáním certifikátu však prvotní vydání nebývá obratem (další už ano) a certifikační autorita žadatele aktivně ověřuje. To se dnes už smrsklo na rešerši veřejně dostupných zdrojů a potvrzení ze strany zákazníka, ale jsou případy, kdy by bez našeho zásahu nebyl certifikát vůbec vydán.

Naši zákazníci nově získávají lepší přehled o ověření organizace, pokud ho právě podstupují. Jaké informace máte k dispozici a jak je vykládat se dozvíte dále.

Ověření je díky nám transparentní

Do detailu objednávky v zákaznickém účtu jsme přidali informace o stavu ověření organizace (u OV a EV certifikátů). Nyní máte kompletní přehled o průběhu celého procesu včetně jednotlivých fází. Tato informace vám pomůže odhalit hrozící komplikace.

V detailu stavu ověření objednávky vidíte kromě ověření domén i fáze ověření organizace. Jednotlivé kroky začínají stavem "Pending" a postupně zezelenají; při dokončení zmizí a nahradí je celkový stav "Complete".

Detail ověření organizace u zažádané objednávky
Detail ověření organizace u zažádané objednávky

Fáze ověření organizace jsou například tyto:

  • Nalezení telefonního čísla ve veřejném zdroji třetí strany
  • Ověření adresy
  • Kontrola blacklistu a legitimního stavu podnikání firmy, včetně počtu let podnikání

Přehled o těchto informacích pomůže k hladšímu dokončení ověření, protože budete vědět, že už probíhá; budete též vědět na co máte reagovat. V důsledku toho bude váš první certifikát pro organizaci vydán rychleji.

Pojďme se podívat na dva nejčastější scénáře, na které můžete setkat.

  • Ověření ještě nebylo zahájeno - na ověření vaší organizace nezačala CA zatím pracovat. Můžete to pro vás zaurgovat.
  • Ověření probíhá, ale již několik dní je ve stejné fázi - CA zřejmě čeká na reakci od vás. Zkontrolujte e-maily a kontaktujte nás pro dokončení ověření.

V obou případech je nejlepší dát nám vědět a my pro vás zajistíme dokončení procesu ověření. To bude pak platné až 13 měsíců a organizace (pro OV/EV ani domény) se pak nebude muset ověřovat znovu.

Proč jsme v našem oboru nejlepší

Máme obrovské zkušenosti s ověřením organizací, protože jsme už zákazníkům vydali statisíce certifikátů. Umíme bez problémů zařídit jak běžné OV a EV certifikáty, tak speciální produkty typu VMC certifikát, kde je ověření nestandardní.

Maximálně využíváme dostupné nástroje certifikační autority a v nejvyšší možné míře využíváme už existující ověření. Díky tomu dostanou naši stálí zákazníci certifikát obratem a nemusí se ověřovat stále dokola.

Pro ověření certifikátů máme u certifikační autority dedikovaný evropský tým, takže se nebudete muset potýkat s případným nepochopením ze strany týmů v JAR či USA. Novým zákazníkům garantujeme, že s naší pomocí získají certifikát nejsnáze a nejrychleji, a navíc ušetří ušetří oproti koupi přímo od společnosti DigiCert.


Ing. Jindřich Zechmeister
Specialista pro bezpečnostní SSL certifikáty
DigiCert TLS/SSL Professional
e-mail: jindrich.zechmeister(at)zoner.cz