Okamžité vystavení Symantec SSL certifikátů bez zdržení

11. 9. 2014 | Jindřich Zechmeister

Zákazníci SSLmarketu mohou jako jediní v ČR využít výhodu urychlující vystavení Symantec SSL certifikátů. Jednou provedené ověření bude platné až 3 roky, a nebude se u každé objednávky opakovat znovu.

Současný stav ověřování certifikátů pro stejného žadatele

V současnosti se u každé objednávky SSL certifikátu provádí minimálně telefonické ověření se zaměstnancem společnosti žadatele. Pokud na sebe dvě objednávky certifikátů navazují v intervalu méně než 30 dnů, dochází k urychlení procesu, ale hovor se provádí vždy. Pokud nový certifikát následuje více než 30 dnů po předchozím dokončeném, provádí se kompletní ověření znovu.

Ověření certifikátu se nemusí vždy opakovat

Předchozí praxe je značně nepraktická a obtěžuje zákazníky, kteří objednávají více certifikátů během kalendářního roku. U certifikátů Symantec nově přibyla možnost vystavit nový certifikát okamžitě, pokud je shodný s nedávno dokončeným ověřením. To už navíc nebude platit pouze 30 dnů, ale bude platit až 3 roky!

Co je předpokladem rychlého vystavení?

Aby mohl být certifikát Symantec vydán hned a "bez ověření", je nutné, aby byl název společnosti (pole "Majitel (vlastník) certifikátu") a kontaktní osoba (pole "Osoba pro autorizaci") vyplněn stejně, jako u certifikátu, kde ověření proběhlo naposledy. Autorita takto zažádaný certifikát nebude znovu ověřovat, ale rovnou ho vydá. Předpokladem je již zmíněná API a napojení na certifikační autoritu Symantec, které může v Česku nabídnout pouze SSLmarket.

Jak dlouho je ověření uznáno?

Předchozí ověření bude platné pro Symantec certifikáty v závislosti na typu ověření. U OV certifikátů bude platit až 39 měsíců, u EV certifikátů měsíců 13.

Nová funkce Symantec certifikátů a možnost okamžitého vystavení pomohou všem zákazníkům této autority, kteří mají několik SSL certifikátů. Jedná se prakticky o aplikaci jinak drahého MPKI řešení pro běžné zákazníky. Na rozdíl od drahého Managed-PKI programu však nemusíte s autoritou uzavírat fixní smlouvu na předem daný počet certifikátů (garantovaný odběr).

Doufáme, že s novou funkcí a urychlením vystavení budete spokojeni. V případě potřeby se neváhejte obrátit na zákaznickou podporu SSLmarket.


Ing. Jindřich Zechmeister
Specialista pro bezpečnostní SSL certifikáty
DigiCert TLS/SSL Professional
e-mail: jindrich.zechmeister(at)zoner.cz