Používejte aplikaci SSLmarket a ušetřete čas. Nově pro vás nastaví i Outlook

23. 8. 2022 | Jindřich Zechmeister

Aplikace SSLmarket vám pomůže při generování CSR pro certifikát a jeho vložení do objednávky, s její pomocí můžete ale vydaný certifikát i nainstalovat. S novou verzí aplikace si navíc nastavíte S/MIME certifikát pro podpis v Outlooku jedním klikem! Neváhejte a vyzkoušejte naši aplikaci ještě dnes.

Aplikace vám pomáhá při správě certifikátů

Aplikace vám ukáže všechny certifikáty na vašem SSLmarket účtu. K nim si přímo v aplikaci můžete vytvořit pár klíčů, vygenerované CSR aplikace pošle do objednávky a vydaný certifikát naimportuje do úložiště systému. To je praktické zejména na serveru, protože pak už můžete snadno certifikát přiřadit k nějaké službě (například k webu pomocí IIS).

Díky zmíněným funkcím zcela odpadá nutnost generování párů klíčů, nahrávání CSR do naší objednávky a zejména instalace certifikátů po vydání. Tím však naše ambice neskončily a v uživatelském komfortu jsme šli ještě dále.

Aplikace SSLmarket pro Windows

Nový update přináší instalaci S/MIME pro Outlook

Ve verzi 1.1.0 jsme přinesli revoluční novinku – instalaci u nás zakoupeného S/MIME certifikátu do vašeho Outlooku. Po vydání S/MIME certifikátu si ho můžete jedním klikem naimportovat do vašeho systému. Pak se vás dialog aplikace zeptá, zdali chcete certifikát nastavit v Outlooku jako výchozí pro podepisování e-mailů. Pokud dialog potvrdíte, tak bude podepisování zapnuto a nemusíte se o nic víc starat.

Tato nová funkce vám ušetří zdlouhavý export certifikátu do PFX, import do počítače a nastavení v Outlooku, kde je tato volba skryta v hloubi nastavení. Všechny tyto kroky, které vám aplikace ušetří, najdete v návodu Import S/MIME certifikátu do klientů a nastavení.

Aplikaci si můžete stáhnout v odkazu níže. Po spuštění se sama aktualizuje na aktuálně vydanou verzi.

Pro propojení aplikace se SSLmarket účtem je potřeba na vašem zákaznickém účtu povolit přístup přes API a vygenerovat si tamtéž API klíč. Ten pak vložíte do aplikace pro Windows a to pro spojení stačí. Uživatelské jméno ani heslo nepotřebujete.

Aplikace je kompatibilní se všemi verzemi Outlooku

Nová funkce nastavení S/MIME certifikátu byla úspěšně otestována v Outlooku 2019, 2016, 2013 i 2010. Poslouží vám jistě i ve starších verzích, protože princip nastavení je pořád stejný. Ulehčete si práci s nastavováním S/MIME certifikátů v Outlooku a stáhněte si naši aplikaci.

Rádi bychom podporu instalace S/MIME certifikátu rozšířili i o Mozilla Thunderbird, ale technicky to bohužel není možné.

Inovujeme, abychom vám přinášeli ty nejlepší služby

Jsme posedlí poskytováním nejlepší možné podpory našim zákazníkům. Pokud budete mít nějaký nápad, jak zjednodušit či vylepšit naše služby, neváhejte nám dát vědět přes naše kontakty.


Ing. Jindřich Zechmeister
Specialista pro bezpečnostní SSL certifikáty
DigiCert TLS/SSL Professional
e-mail: jindrich.zechmeister(at)zoner.cz