Jak vybrat vhodný SSL certifikát

4. 10. 2013 | Jindřich Zechmeister

V naší nabídce najdete mnoho důvěryhodných SSL certifikátů. Jaký si vybrat? Představujeme našeho Průvodce výběrem SSL certifikátů.

Projekt SSLmarket obsahuje kompletní nabídku nejznámějších světových autorit z rodiny Symantec. Krom této nejprestižnější autority nabízíme i certifikační autority Thawte, GeoTrust a RapidSSL.

Podle čeho vybírat?

Z technického aspektu můžete SSL certifikáty vybírat podle počtu zabezpečených domén, nebo podpory SAN (Subject Alternative Name). Například v jednom "hvězdičkovém" Wildcard certifikátu můžete získat neomezený počet zabezpečených subdomén, se SANy v certifikátu zase zabezpečíte několik nesouvisejících domén či server Microsoft Exchange.

Certifikační autority se liší prestiží, kterou během své existence získaly Některé certifikační autority jsou proto pro konkrétní účely vhodné více, než jiné.

Například prestižní certifikační autorita Symantec je vhodná pro nejznámější projekty, které potřebují nejvyšší míru důvěryhodnosti. EV certifikáty (rozšířené ověření) této autority jsou oblíbené mezi bankami a finančními institucemi. Certifikáty s rozšířeným ověřením jsou však dostupné pro každého a nejedná se o nákladné řešení. Příkladem takového dostupného EV certifikátu je GeoTrust True BusinessID EV.

Jak se v tom mám vyznat?

Průvodce výběrem SSL certifikátu

Certifikáty v naší nabídce se liší již zmíněnými aspekty. Při výběru je nutné zvážit zejména úroveň ověření certifikát, ale a i počet domén, které může jeden certifikát zabezpečit. Je též vhodné přihlédnout k prestiži certifikační autority. Pokud se v nabídce neorientujete, nezoufejte. Máme pro vás snadné řešení!.

Představujeme průvodce výběrem SSL certifikátu

Abyste nemuseli studovat celou naši nabídku a porovnávat jednotlivé produkty, připravili jsme pro vás jedinečného Průvodce výběrem SSL certifikátu.

Průvodce výběrem SSL certifikátu

Naleznete v něm odpověď na tři jednoduché otázky, které je třeba si při výběru položit. Potom zjistíte, který SSL certifikát nejlépe odpovídá vašim potřebám.

Pokud byste chtěli srovnávat veškeré parametry SSL certifikátů včetně technických, můžete je porovnat v našem Srovnání SSL certifikátů. Porovnat je možné až čtyři různé SSL certifikáty.

Potřebujete-li zabezpečit váš web pro připojení k Facebooku, navštivte naší stránku věnující se certifikátům pro Facebook.

Nenašli jste stále správný certifikát?

Pokud vám průvodce nedokázal odpovědět na vaše potřeby a nenašli jste to, co potřebujete, neváhejte se obrátit na naši zákaznickou podporu. Nově se na pracovníky podpory můžete obrátit i přes živý online chat.


Ing. Jindřich Zechmeister
Specialista pro bezpečnostní SSL certifikáty
DigiCert TLS/SSL Professional
e-mail: jindrich.zechmeister(at)zoner.cz