Vyzkoušejte nové flexibilní SANy bez omezení

24. 1. 2020 | Jindřich Zechmeister

Pokud jste někdy využiti rozšíření certifikátu o další domény, které se nazývají SANy, pak víte, že pro tyto rozšíření platila určitá pravidla. Nemohli jste volně kombinovat běžné domény a hvězdičkové SANy. Toto omezení však padlo a tento článek vás seznámí s principem fungování nových flexibilních SANů.

SANy můžete přidat do všech TLS certifikátů

Omezení stran podpory SANů v certifikátech, jejich minimálního počtu či podoby jsou minulostí. Už nemusíte myslet na to, že některý certifikát má minimální počet SANů v ceně, nebo že je vůbec nepodporuje. Do všech TLS certifikátů podporujících SANy si můžete nyní přidat 1-250 domén navíc; samozřejmě za příplatek dle typu certifikátu.

Jedinou výjimku z TLS certifikátů v naší nabídce tvoří RapidSSL, který jako nejlevnější certifikát SANy přirozeně nepodporuje.

Jak fungují flexibilní SANy

Do každého certifikátu (kromě RapidSSL) můžete nyní přidat běžnou doménu (FQDN) a dokonce hvězdičkový SAN. Můžete je volně kombinovat, což dříve nebylo možné. Žádný certifikát už nyní nemá omezení minimálního počtu domén, limituje vás pouze maximum 250 SANů v jednom certifikátu. Certifikáty tedy můžete rozšířit zcela volně.

Ceny obou typů SANů najdete v ceníku na webu, v objednávce i ve své administraci.

Doufáme, že se vám tato inovace bude líbit a zjednoduší vám používání TLS certifikátů na vašich serverech.


Ing. Jindřich Zechmeister
Specialista pro bezpečnostní SSL certifikáty
DigiCert TLS/SSL Professional
e-mail: jindrich.zechmeister(at)zoner.cz