Symantec Ready Issuance - konec zbytečnému ověřování

28. 5. 2015 | Jindřich Zechmeister

Určitě jste zažili situaci, kdy nakupujete pro vaši firmu několik certifikátů ročně a pokaždé čekáte na telefonní hovor od autority, která vás zas a znovu ověřuje. Certifikační autorita skutečně musí provádět ověření opakovaně a i když může použít informace z minula, finální ověřovací hovor je nezbytný. Nyní je opakovanému ověřování konec!.

Symantec Ready Issuance znamená rychlejší vystavení certifikátů

Ready Issuance je funkce převzatá z MPKI (Managed MPKI, čili vlastní malá autorita), která znamená, že Symantec vaši společnost a autorizační osobu ověří a toto ověření bude platné po dalších 39 měsíců. Při navazujících objednávkách certifikátů nebudete ověřováni znovu, ale certifikát bude vystaven ihned. Tato funkce je samozřejmě zcela zdarma.

U kterých certifikátů lze Symantec Ready Issuance využít?

Zatím se Symantec Ready Issuance týká OV certifikátů Symantec Secure Site a Symantec Secure Site Pro, ale funkce se jistě rozšíří i na ostatní certifikáty a autority.

Co je pro Ready Issuance potřeba a jak probíhá?

Symantec Ready Issuance probíhá mimo konkrétní objednávku certifikátu. Po společném upřesnění vašich údajů pro ověření pošleme Symantecu žádost o ověření vaší společnosti pro Ready Issuance (její součástí jsou i domény, které chcete používat). Po jejím dokončení bude autorita ověření používat až 39 měsíců a budoucí objednávky certifikátů budou vyžízeny okamžitě.

Další objednávky certifikátů se stejnými údaji, jako byly ověřeny v Ready Issuance, budou vystaveny ihned; ověření bude autorita dělat jen v případě, že se údaje liší od těch předem ověřených.

jak funguje Symantec Ready Issuance

Samozřejmě to neznamená, že s těmito údaji budou budoucí objednávky svázány; znamená to, že pokud bude objednávka obsahovat údaje již ověřené přes Ready Issuance, vydá CA certifikát hned.

Máte-li jakýkoliv dotaz k Ready Issuance, nebo vás zajímají detaily, kontaktujte naši zákaznickou podporu. Zodpoví vám všechny otázky a pomůže Ready Issuance zařídí.


Ing. Jindřich Zechmeister
Specialista pro bezpečnostní SSL certifikáty
DigiCert TLS/SSL Professional
e-mail: jindrich.zechmeister(at)zoner.cz