Zvyšte důvěryhodnost a bezpečnost svého e-shopu

26. 11. 2014 | Jindřich Zechmeister

Zvyšte důvěryhodnost a bezpečnost svého e-shopu EV SSL certifikátem. Celých 60 % zákazníků se cítí na webu s EV certifikátem bezpečněji a na nebojí se na zabezpečeném webu nakupovat. Využijte této výhody ještě před začátkem vánočních nákupů!

Zvyšte důvěryhodnost a bezpečnost svého e-shopu SSL certifikátem

Vánoce jsou pro obchodníky nejdůležitější

Vánoční nákupy jsou pro internetové obchody nejziskovější částí roku, na kterou se pečlivě připravují. Bohužel v tomto období se tradičně velmi zvýší výskyt podvodníků, kteří zneužívají důvěryhodnosti a štědrosti lidí. Zákazníci jsou neustále informování o nutnosti nakupování pouze na důvěryhodných internetových obchodech.

Jak můžete svému zákazníkovi dokázat, že právě vám může při nakupování důvěřovat?

Získejte vyšší bezpečnost a důvěryhodnost webu

Symbolem důvěry (nejen při nakupování) na internetu je zelený pruh a zelený adresní řádek. Je to výsada EV certifikátu, který podléhá ze všech certifikátů nejpečlivějšímu ověření.

Zobrazení EV certifikátu v Chrome

Zobrazení EV certifikátu ve Chrome

EV certifikát návštěvníkovi prozradí, kdo daný web provozuje, a že byl provozovatel důkladně ověřen dle nepřísnějších kritérií. Tyto SSL certifikáty se zeleným pruhem byly dříve výsadou bank a finančních institucí, avšak dnes jsou cenově dostupné každému provozovateli webu.

Váš obchod musí být dobře zabezpečený, aby na něj nebyl zanesen malware, nebyly vám ukradeny hesla, nebo data uživatelů. Použitý SSL certifikát navíc musí být kvalitní a důvěryhodný, jinak by způsoboval varovné hlášky prohlížeče vyzývající k odchodu. Pokud se na webu zobrazí varovná hláška o nedůvěryhodnosti, opustí stránky až 91% zákazníků

Získejte konkurenční výhodu

Studie dokázala, že 60 % zákazníků se cítí bezpečněji na stránce se zeleným adresním řádkem. Získejte tuto konkurenční výhodu EV certifikátu co nejdříve. 

EV certifikáty se zeleným adresním řádkem nejsou po hříchu na českých e-shopech rozšířeny. Běžné typy certifikátů s nižší úrovní ověření používají pouze hlavní lídři české e-komerce jako nebo CZC.cz nebo Alfa.cz; chybí jim však zelený adresní řádek.

SSL certifikát je pro e-shop nezbytný, tak proč rovnou nevyužít zelený adresní řádek a nepodpořit kromě bezpečnosti i návštěvníky v nakupování na vašem e-shopu?

SSL certifikát pomůže i SEO hodnocení

Google letos v srpnu potvrdil zvýhodňování weby se SSL certifikátem ve výsledcích vyhledávání. Zabezpečení certifikátem je nyní jedním z faktorů hodnocení, byť s malou váhou. Google podporuje zabezpečení webu a podporuje SSL certifikáty. Neváhejte proto svůj e-shop zabezpečit a získat i malou výhodu v SEO hodnocení vašeho obchodu.

Kde EV certifikát pořídit?

Kupovat certifikáty přímo u certifikačních autorit se nevyplatí. Jejich partneři, jako je například Platinum partner SSLmarket.cz, mají o desítky procent nižší ceny certifikátu.

Zelený adresní řádek GeoTrust EV můžete pro svůj e-shop získat už od 3.490 Kč na rok.


Ing. Jindřich Zechmeister
Specialista pro bezpečnostní SSL certifikáty
DigiCert TLS/SSL Professional
e-mail: jindrich.zechmeister(at)zoner.cz