Certifikáty DigiCert se nezadržitelně blíží

2. 10. 2018 | Jindřich Zechmeister

Už dříve jsme vás informovali o doplnění nabídky SSLmarketu o produkty DigiCert; v rámci přechodu CA Symantec pod tuto certifikační autoritu dojde ke změně nabídky SSL/TLS certifikátů a v nabídce se objeví kromě CA DigiCert i další typy certifikátů. Kromě toho se můžete těšit na ještě větší zrychlení vydávání certifikátů!

Certifikáty DigiCert se objeví v nabídce v posledním čtvrtletí

Proces přechodu pod CA DigiCert bude ukončen během posledního čtvrtletí tohoto roku. V posledním čtvrtletí se také změní nabídka SSL/TLS certifikátů (konkrétní detaily ještě nejsou zveřejněny) a objeví se v ní značka DigiCert. Tato certifikační autorita kromě SSL/TLS certifikátů nabízí také certifikáty pro elektronický podpis (SMIME), na které už netrpělivě čekáte a nabídneme je to nejdříve.

Celý proces se trochu zpozdil; na jaře jsme slíbili uvedení produktů DigiCert ve třetím čtvrtletí, avšak náročnost celé změny nabídky a technického pozadí si žádá více času. Děkujeme za pochopení.

Ve jménu rychlosti a automatizace

Díky automatizaci nové PKI DigiCertu a díky uloženému ověření (u OV a EV po dobu až dvou let) se můžete těšit na bezkonkurenčně nejrychlejší PKI službu na světě. Certifikáty budou vydávány do jedné sekundy.

Už tedy nebudete muset podstupovat ověřovací hovor u každé objednávky a potvrzovat domény u každé OV či EV objednávky. Jakmile bude vaše společnost jednou ověřena, tak autorita toto ověření použije u dalších certifikátů pro vaši organizaci. To znamená, že OV i EV certifikáty můžou být vystavovány obratem - to dříve nebylo možné a představitelné.

DV certifikáty, u kterých se doména pokaždé potvrzuje, jsou vystavovány obratem i v případě použití alternativního ověření. DNS záznam či ověřovací soubor na FTP domény vystavení certifikátů nezpožďují. 

Nové certifikáty se zajímavými parametry

V nové nabídce CA DigiCert se objeví i zcela nové SSL/TLS certifikáty, které dosud v nabídce chyběly. Například DV certifikát se SANy, který není omezen na pouhé subdomény (jak je tomu u QuickSSL certifikátu). Certifikáty získají ještě zajímavější poměr užitné hodnoty ke své ceně. Jakmile bude nové portfolio potvrzeno, tak budeme zákazníky SSLmarketu neprodleně informovat.


Ing. Jindřich Zechmeister
Specialista pro bezpečnostní SSL certifikáty
DigiCert TLS/SSL Professional
e-mail: jindrich.zechmeister(at)zoner.cz