Pečeť Norton Seal v novém! Jak ji získat?

21. 4. 2020 | Jindřich Zechmeister

Pečeť Norton Seal je výsadou prestižních certifikátů Secure Site. Nyní má jednodušší a ještě atraktivnější design, který zvýrazňuje známou značku Norton a její symbol. Ten je prokazatelně nejznámějším symbolem zabezpečení na internetu. V tomto článku se také dozvíte jak pečet  získat a nasadit ji na web.

Pečeť Norton je symbol důvěry

Pečeť CA na vašem webu není pouze grafický prvek navíc. Nezávislé studie dokazují, že symbol zabezpečení (zelený EV pruh, nebo právě pečeť) prokazatelně přispívá k vyšším konverzím elektronických obchodů a celkově zvyšuje počet transakcí webu. Je to dané tím, že uživatel si dokáže snadněji ověřit identitu webu a lehce pozná, že je web zabezpečen. Zkrátka snadněji ověří identitu provozovatele webu a přesvědčí se o tom, že mu může věřit.

Pečeť CA pomáhá i elektronickému obchodu a zvyšuje počet konverzí obchodů. Výzkum ukázal, že téměř 91  % uživatelů rozpozná, že stránka nesoucí pečeť Norton Seal je pro ně bezpečná.  Pro tyto uživatele je pečeť Norton Seal znamením, že mohou dané stránce důvěřovat a nemusí mít obavu zaplatit online. Symbol je každý den zobrazen více než miliardkrát a používá ho více než 100 000 webů ve 170 zemích světa.

Nový design je čistší

Nový design pečeti je čistší, protože se zaměřuje pouze na hlavní známý motiv - značku Norton a tzv. "check". Redundantní text, který byl v pečeti navíc, byl odstraněn. Pod pečetí každý návštěvník webu uvidí logo certifikační autority DigiCert, největšího vydavatele TLS certifikátů s ověřením (OV, EV). 

Nový design Norton Seal

Kombinace těchto dvou značek spolu se symbolem "checku" působí na návštěvníky vašeho webu důvěryhodně. To se následně projeví v počtu konverzí a úspěšně provedených transakcí.

Po kliknutí na tuto pečeť se návštěvníkovi otevře nové okno, které obsahuje ověřené informace o držiteli certifikátu. Návštěvník webu tedy nemusí provádět autentizaci pomocí údajů v certifikátu a může informace získat pro něj jednodušším způsobem.

Ještě pečeť nemáte? Získejte ji pro svůj web

Pečeť Norton je k dispozici pouze majitelům prestižních certifikátů Secure Site. K nim získáte i další výhody navíc; více informací najdete na stránce Secure Site certifikáty. O pečeť jednotlivých autorit jako o symbol zabezpečení však svůj web může obohatit každý majitel certifikátu od SSLmarketu. 

Nasazení pečeti na web je jednoduché a platí univerzálně pro pečeti všech CA. Od certifikační autority získáte (prostřednictvím SSLmarketu) HTML a Javascript kód, který vložíte do svých stránek. Kód dáte přímo na dané místo kde chcete pečeť zobrazit. Více informací o instalaci najdete i na webu DigiCertu. Pečeť můžete zobrazit ve třech velikostech (110x63px, 138x78px a 177x98px), s bílým či tmavým pozadím a informace mohou být zobrazeny v pěti jazycích (anglicky, španělsky, portugalsky, čínsky a francouzsky).

Zdroje:

  1. How you benefit from the Norton Seal
  2. Zobrazení pečetě CA

Ing. Jindřich Zechmeister
Specialista pro bezpečnostní SSL certifikáty
DigiCert TLS/SSL Professional
e-mail: jindrich.zechmeister(at)zoner.cz