Zpracování osobních údajů a Nařízení GDPR

Pro vyřízení objednávek jsme nuceni zpracovávat osobní údaje zákazníků. Zacházení s nimi se řídí Zásadami zpracování osobních údajů. V tomto článku najdete souhrnné informace o zpracování osobních údajů SSLmarketem a informace o souladu s Nařízením známým jako GDPR.

ochrana osobních údajů

Zpracování osobních údajů

Zpracování osobních údajů probíhá zásadně zákonným způsobem a v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a s novým NAŘÍZENÍM EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) 2016/679 (známé jako GDPR). Ke zpracování osobních údajů máme vždy zákonný důvod. Zpracování se řídí Zásadami zpracování, viz poslední odstavec.

Zpracování osobních údajů pro marketingové účely (v našem případě zaslání newsletteru), nebo jiné komunikace, vychází z našeho oprávněného zájmu, který je zákonným důvodem. Souhlas pro zpracování pro marketingové účely můžete kdykoliv odvolat ve vaší zákaznické administraci.

Zpracovatelská smlouva

Zákazníci, kteří objednávají SSL/TLS certifikáty pro svoje zákazníky jsou správci jejich osobních údajů. Uložením těchto osobních údajů na naše servery se z nás stávají zpracovatelé osobních údajů.

Povinnost uzavření zpracovatelské smlouvy mezi oběma stranami si mohou správci splnit v zákaznické administraci a v sekci věnované osobním údajů. Zpracovatelská smlouva je určena těm subjektům, kteří nezpracovávají osobní údaje pro osobní potřebu. Zpracování osobních údajů fyzickou osobou pro osobní či domácí činnosti není regulováno předpisy týkající se ochrany osobních údajů, nepodléhá Nařízení a zpracovatelská smlouva není na místě.

Předávání osobních údajů správci mimo EU

DigiCert je správce osobních údajů sídlící mimo EU. Pro předání osobních údajů správci mimo EU potřebujeme Váš souhlas, který získáváme v objednávce. Možnost předání údajů správci DigiCert se zakládá na účasti tohoto správce v program Privacy Shield, jehož aktivním účastníkem bude nejpozději k 25.5.2018.

Zásady zpracování osobních údajů

Dokument Zásady zpracování osobních údajů, který popisuje zpracování vašich osobních údajů společností ZONER software, a.s., rozsah a účel zpracování nutný pro vydání SSL/TLS certifikátu, najdete v tomto samostatném dokumentu.

V případě potřeby se neváhejte obrátit na naši zákaznickou podporu.